Toerisme

10 Toeristische Tips

10 Toeristische Tips 1.52/5 (30.43%) 23 votes

Mallorca lijkt alles mee te hebben om de fantastische toeristische bestemming, die het is. Je hebt er heerlijke stranden, mooie landschappen, authentieke dorpjes en een bruisend uitgaansleven. Het is een vakantiebestemming waar zowel jong als oud aan zijn trekken kan komen met heerlijke boulevards en leuke uitstapjes. Hieronder vind je enkele leuke toeristische tips voor het eiland.

  1. Mallorca is uitermate geschikt om rond te touren op een fiets of scooter. Er zijn dan ook veel aanbieders voor het verhuren van fietsen, mountainbikes, racefietsen, motoren en scooters.
  2. Fietsen te snel? Dan kun je gewoon het eiland wandelend ontdekken in de Sierra de Tramutana, een gebergte in het noordwesten van Mallorca en in 2011 door de UNESCO als werelderfgoed verklaard. Gelukkig is massatoerisme het gebied bespaart gebleven en door de UNESCO verklaring blijft dat ook zo.
  3. Breng een bezoekje aan de grootste grotten van Mallorca, de Coves d’Artá in Cap Vermell. Deze grotten zijn bekend om hun enorme stalagmieten en stalactieten. Je kunt met een gids deze grotten bezoeken. De wandeling duurt zo’n veertig minuten en je komt in ruimtes met fraai verlichte druipstenen. De ruimtes dragen ook nog eens namen als Hall of Columns, Hall Queens Hell en The Theater. Aan het einde ben je getuige van een klassiek concertje als leuke afsluiter.2
  4. De kathedraal van Palma, oftewel la Sue, is een indrukwekkend stuk architectuur. De bouw ervan is al begonnen in de dertiende eeuw. Oorspronkelijk was het een moskee. De graven van koning James II en James III van Mallorca huizen hier naast allerlei andere heilige relieken (naar men zegt bevindt zich hier een stuk van het ware kruis). Onder leiding van Gaudi is de kathedraal gerestaureerd.2
  5. Een boottrip langs de kust is heerlijk ontspannend. Je vaart langs prachtige baaien.2
  6. In de slaperige bergdorpen vind je marktjes en tradionele winkeltjes. Hier vind je de meest bijzondere souvenirs.
  7. Maar hip winkelen doe je in Palma in de grootste winkelstraat “De Avinguda Jaume III” waar je diverse boetiekjes, leuke cadeauwinkel en een bekend Spaans warenhuis kunt vinden, de “Galeria Preciados”.
  8. Mallorca staat bekend om zijn Mallorca parels. Dit zijn geen echte parels maar zijn gemaakt van glas met hierop gelijmde visschubben. Het is leuk om een bezoek te brengen aan een parelfabriek om te zien hoe deze parel nu gemaakt worden. Bij het plaatsje Manacor vind je een van de grootste parelfabrieken. Overal op Mallorca kun je deze parels kopen. De prijs ligt vrij hoog omdat er handwerk aan te pas komt. Vertrouw het dus niet als ze je heel goedkoop worden aangeboden. Dan zijn ze waarschijnlijk gewoon van plastic gemaakt.
  9. Net als in de rest van Spanje is de gemiddelde Mallorcaan gek op tapas. Kijk goed waar de locale bevolking tapas zit te eten. Daar is het hoogste waarschijnlijk authentiek en lekker. In de toeristische kustplaatsen wordt je afgescheept met standaard tapas. In Palma de Mallorca zijn authentieke tappasrestaurants te vinden.
  10. De bekende Spaanse schilder en beeldhouwer Joan Miró heeft op Mallorca gewoond en gewerkt. Zijn voormalig woonhuis is nu een museum Pilar and Joan Miró Foundation te Palma de Mallorca. In het museum zijn meer dan honderd schilderijen, ruim 1500 schetsen en prenten te bewonderen. En in de fraai aangelegde tuin zijn zijn sculpturen te zien.

Nog meer unieke plekjes ontdekken op Mallorca? Download deze handige vakantie apps en mis niks van dit prachtige eiland!

 

 

Leave a Reply