Cala d’Or

Cala d’Or 1.62/5 (32.38%) 21 votes

Cala d’Or is een mooi stukje Mallorca. Mallorca staat bekend als feestbestemming, maar in dit dorpje kun je goed terecht met de kinderen. Het is erg rustig en het kent brede zandstranden. Zonnetje erbij en wat wil je dan nog meer? Buiten de zandstranden kun je nog verschillende uitstapjes maken, maar de meeste mensen vinden het luieren aan het strand en het winkelen in het centrum al erg leuk.

Inhoud

Geschiedenis en cultuur

Toerisme en bezienswaardigheden

Eten en drinken

Aanbiedingen Cala d’Or vakantie

Geschiedenis en cultuur

Het is niet een geschiedenisrijk dorp, Cala d’Or. Voordat het een enorm toeristisch dorpje werd, was het een vissersplaatje. Aangezien Mallorca Spaans is, heerst er ook de echte Spaanse cultuur. Er wordt ook de grootste markt van Mallorca gegeven, namelijk de markt Inca. De huizen zijn mediterraan wit geschilderd en zijn laagbouw. De sfeer is hier daarom erg Spaans en Mediterraan. Ook de akkers en fruitboomgaarden zijn rustgevend en erg mooi.

Toerisme en bezienswaardigheden

Zoals veel plaatsen in Mallorca is het in Cala d’Or heerlijk om aan het strand te liggen. Het dorp kent veel zandstranden zoals het gelijk genoemde Cala d’Or strand en Cala Gran. Deze stranden liggen ook in het centrum van het dorp. In het hoogseizoen is het erg druk, maar je kunt zonnebedden huren en toiletten en douches staan ter beschikking. Het dorp is echter wel erg toeristisch, maar dat is logisch met een zonnig, gezellig dorp waar je erg goed kunt winkelen. Mocht je nog een uitstapje willen maken, kun je de grotten der oudheid bezoeken. En met de kinderen móet je eigenlijk langs Aqualand. Een prachtig park met golfbanen en glijbanen.

Eten en drinken

In Cala d’Or kun je heel erg lang verblijven en nog iedere dag een nieuw restaurant proberen. Er zijn wel honderd restaurants in het centrum! Buiten de overheerlijke Gazpacho, Tapas en Paella uit de Spaanse keuken kun je er ook de Italiaanse en Mexicaanse keuken krijgen. Vooral Tapas is een aanrader in dit gebied.

Aanbiedingen Cala d’Or vakantie

Cala d'Or aanbieding 1