El Arenal

El Arenal 1.00/5 (20.00%) 35 votes

El Arenal is het meest diverse dorp van Mallorca. Het trekt strandgangers aan, gezinnen met kinderen maar ook de losbandige jeugd die op zoek is naar een prachtige feestbestemming. Er is voor iedereen wat te doen hier.

Inhoud

Geschiedenis en cultuur

Toerisme en bezienswaardigheden

Eten en drinken

Aanbiedingen El Arenal vakantie

Geschiedenis en cultuur

Net als andere dorpjes in Mallorca was El Arenal ook een vissersdorpje voor het massatoerisme. Maar qua cultuur kun je in El Arenal soms vergeten dat je in het buitenland bent. In het centrum kun je namelijk behalve de normale fastfoodketens ook restaurants vinden die friet met kroketten aanbieden. Er zijn ook Nederlandse clubs, wat er voor zorgt dat een groot deel van het toerisme hier gewoon Nederlands is.

Toerisme en bezienswaardigheden

Zoals gezegd is El Arenal een trekpleister voor een heleboel soorten toeristen. De kinderen kunnen hier prima de zee in, omdat deze rustig, en dus veilig, afloopt naar de diepte. Als je toch op zoek bent naar het echte Spanje, moet je weg van de fastfoodrestaurants en op zoek naar de villawijken. Deze wijken met palmbomen lopen uit op een prachtige haven met luxe jachten. De jeugd kan zich goed vermaken van ís ochtends het strand naar ís avonds een van de vele clubs. Mocht je een unieke ervaring willen, kun je kiezen voor een tocht met de glasbodemboot. Niet alleen om je heen, maar ook onder je kun je zien wat er allemaal gebeurt.

Eten en drinken

Het grootste deel van de toeristen is Nederlands en dat is ook te merken aan het eten dat wordt aangeboden. De frikadellen, kroketten en friet zijn een echte hit daar. Buiten dat zijn er een heleboel fastfoodketens waar menig iemand zijn hart kwijt kan. Mocht je toch op zoek zijn naar de echte Spaanse keuken, kun je in het centrum wellicht een restaurant vinden dat dit aanbiedt.

Aanbiedingen El Arenal vakantie

El Arenal aanbieding 1