Recreatie

Fietsen op Mallorca

Fietsen op Mallorca 2.00/5 (40.00%) 23 votes

Mallorca is een ontzettend populair fietseiland en dit is al jaren het geval. Voor de meeste mensen staat Mallorca voornamelijk bekend als gebied wat lekker warm is en waar je lekker van het strand kunt genieten, maar voor de mensen die een wat actievere vakantie willen en veel willen zien is dit ook een perfecte locatie. Tijdens het voorjaar zijn er de meeste fietsers te vinden uit Nederland, want Nederland is dan overgoten met water en je kunt dan ook niet echt lekker meer fietsen in Nederland. Wielrenners zijn tijdens deze tijd ook veel te vinden in Mallorca. Daarnaast zijn toerfietsers ook goed zichtbaar hier en zeker na de komt van de elektrische fiets is dit meer geworden.

Georganiseerde fietsreizen

Op Mallorca zijn veel bedrijven die georganiseerde fiets tochten aanbieden. De arrangementen verschillen qua tijd, maar de meeste arrangementen zijn ongeveer een week. Tijdens deze week krijg je een hoop te zien en kan er wel 400 kilometer gefietst worden en dat dan verdeeld over ongeveer 4 dagen tijd. Je fietst dus ruim 100 kilometer per dag met een groep. De leiders van de tours weten de mooiste plekken va het eiland en weten ook de juiste plekken te vinden als het neerkomt op lekker eten. Je komt natuurlijk langs een hoop verschillende dorpjes waar je lekker kan genieten van Spaans/Mallorcaans eten en kan genieten van een lekker wijntje. De kennis die de leiders hebben van het terrein tijdens deze fietstochten zijn toch zeker wel van grote meerwaarde. Bij de verschillende bedrijven, die de tours aanbieden, kun je vaak een compleet arrangement boeken met zowel fiets en verblijf.

Fietsroutes

Op Mallorca kun je niet heel erg veel permanente uitgezette fietsroutes vinden. Je kunt met behulp van een kaart natuurlijk heel gemakkelijk je eigen route uitzetten. Daarnaast zijn er genoeg borden te vinden die duidelijk aangeven waar de weg heen gaat en zo kun je overal wel een dorpje vinden terwijl je aan het fietsen bent. Als je een fiets gaat huren bij een bedrijf om te fietsen dan kun je vaak ook bepaalde fietsroutes mee krijgen die op verschillende niveaus te berijden zijn. Tegenwoordig is het ook mogelijk om fietsen te huren met een GPS-tracker waarmee je helemaal zonder moeite over het eiland heen fietst en de mooiste plekjes tegenkomt.

Overige informatie tijdens je route

Een goed wegdek is belangrijk als je wil gaan fietsen en dit is in Mallorca gelukkig het geval. Er zijn uitstekende wegen te vinden die goed geasfalteerd zijn en die goed onderhouden worden. Er zijn hier en daar natuurlijk wat uitzonderingen op de regel, maar over het algemene zijn de wegen goed.2

Aangezien er in Mallorca ontzettend veel fietsers zijn is het voor de automobilisten die uit Mallorca komen niet meer dan normaal om zich tolerant op te stellen tegenover fietsen. Je moet natuurlijk wel op blijven letten en er niet standaard vanuit gaan dat je overal voorrang voor krijgt omdat je een fietser bent en de toeristen in een huurauto zijn het vaak sowieso niet gewend om zoveel fietsers tegelijk te zien dus daar moet je nog iets meer opletten dan op de bewoners van Mallorca zelf.

Een fiets huren of meenemen?

Er zijn, zoals eerder genoemd, genoeg mogelijkheden om een fiets te huren. Er zijn honderden verschillende verhuurbedrijven op het gebied van fietsen. Bij de bedrijven is vaak een optie op het gebied van de fiets. De een wil namelijk een racefiets, mountainbike of een gewone fiets. Dit is meestal geen probleem en elk soort fiets kun je waarschijnlijk wel krijgen. Voor ongeveer 10 euro per dag kun je al een gewone fiets huren. Dit ligt bij de speciale fietsen natuurlijk weer iets anders, want vaak zijn deze fietsen anders afgemonteerd. Je kunt bijvoorbeeld een racefiets huren voor 15 euro, maar mocht je hem toch weer in een ander formaat willen hebben dan kan het ook snel het dubbele kosten.

2

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je eigen fiets mee te nemen. Je zult misschien nu denken, is dat mogelijk met het vliegtuig? Het antwoord is ja, maar dit kan nog wel een hele opgave zijn. Je hebt een speciale doos nodig waar je je fiets in kan zetten en de trappers en het zadel zullen eraf gehaald moeten worden zodat de fiets in een doos past. Daarnaast moet je er natuurlijk wel opletten dat je fiets goed ingepakt is, omdat het personeel niet altijd even vriendelijk omgaat met de bagage. Alleen voor de mensen die puur en alleen willen toeren is het een goed idee om je eigen fiets mee te nemen, want het meenemen van je fiets kan wel 150 euro kosten.

 

 

Leave a Reply