Palma de Mallorca

Palma de Mallorca 1.00/5 (20.00%) 34 votes

De hoofdstad van Mallorca is Palma de Mallorca. Een bekende naam voor mensen die graag op strandvakantie gaan. Kortweg ook wel bekend als Palma en de hoofdstad van de Spaanse eilandengroep de Balearen. Het heeft ook perfecte mogelijkheden tot uitgaan en er zijn genoeg andere mooie dingen te bezichtigen.

Geschiedenis en cultuur

De geschiedenis is niet heel noemenswaardig. In 120 voor Christus werd het eiland Mallorca veroverd door de Romeinen. In de tijd dat Mallorca veroverd werd is de stad Palma opgericht. Daarna in de tijd tussen 1270 en 1340 is het land afwisselend de hoofdstad geweest van het koninkrijk Mallorca. Rond 1230 werd er een kathedraal gebouwd door, vermoedelijk, koning Jacobus 1. Rond 1601 is de bouw echter pas afgerond en in 1851 is een gedeelte ingestort door een aardbeving. Gelukkig is de kathedraal er nog goed vanaf gekomen en is het stuk dat ingestort was weer netjes opgebouwd. In totaal is de kathedraal 121 meter lang en 55 meter breed.

Bezienswaardigheden

Een van de belangrijkste en mooiste bezienswaardigheden is, zoals hierboven vernoemd, de kathedraal die in 1601 gebouwd is. Het is een ontzettende grote kathedraal en zeker de moeite waard om te bekijken als je naar Palma de Mallorca gaat. In het zuidwesten van Palma is ook nog een gotische burcht te vinden. Het is de enige rond vesting in Europa. In het kasteel zelf is momenteel een museum gevestigd.

Voor de mensen die ervan houden is het ook mogelijk om een rondleiding door de stad te krijgen met paard en wagen. In de kathedraal zul je de meeste koetsiers vinden. Daarnaast is het ook mogelijk om je eigen koets te kiezen in verschillende stijlen en kleuren. Hiermee kom je wel langs de meeste en bekendste bezienswaardigheden.

Naast deze bezienswaardigheden kun je ook nog de Arabische baden bekijken in het oude centrum. Het is een van de best bewaarde overblijfselen. Parc de la Mar is ook het bezoeken waard. Er zijn nog enkele andere mooi bezienswaardigheden, maar voor de mensen die er niet zo van houden of als je er even genoeg van hebt dan kun je lekker gaan winkelen in Palma de Mallorca. Het is de beste plaats om te gaan winkelen, omdat het een groot en divers aanbod heeft in vergelijking tot anders kleine dorpjes en steden in Mallorca.

Toerisme

De toeristen hebben meer dan genoeg te doen met de beschikbare bezienswaardigheden. Naast de bovengenoemde bezienswaardigheden en winkels kun je ook lekker de hele dag door genieten van de zon op de verschillende stranden die er zijn. Het heeft mooie heldere blauwe wateren waar je met gemak de hele dag kan blijven.

h

Uitgaan is ook heel goed mogelijk in Palma de Mallorca. Je kunt overdag naar Aqualand gaan met bijvoorbeeld de kinderen. ís Avonds is er ook nog genoeg te doen zoals Abaco. Abaco is een van de beste en bekendste cocktailtenten in Mallorca. Voor de dansers onder ons kun je naar Made in Brasil gaan. Er worden hier verschillende dansen gedaan zoals de salsa, meringue en de lambada. Als laatste heb je nog Titoís. Dit is een van de bekendste discotheken die er is. Er zijn in totaal wel 6 bars te vinden met een grote laser show en een perfect uitzicht over de baai van Palma.

Natuur en klimaat

Het klimaat is hier het hele jaar door wel lekker, als je van warm weer houdt natuurlijk. Het voornaamste wat je qua bomen zal zien in Palma de Mallorca zijn palmbomen en oceaan blauwen zeeŽn. Absoluut niet verkeerd!

Aanbiedingen Palma de Mallorca

aanbieding 1