Puerto de Alcúdia

Puerto de Alcúdia 1.56/5 (31.11%) 45 votes

De gemeente van Alcúdia is omgeven door middeleeuwse muren en ligt in het noordoosten van Mallorca. In deze gemeente ligt een stad met ongeveer zes duizend inwoners. Dit is de stad Puerto de Alcúdia. Deze stad beschikt over een van de grootste stranden van Mallorca, uitgaansgebieden en een prachtige omgeving. Tevens bevindt de vis- en jachthaven hier, samen met een erg lange boulevard.

Puerto de Alcúdia is een van de populairste bestemmingen op Mallorca. Dit komt door de perfecte omstandigheden. Er is een enorm strand aanwezig en de stad heeft een mooie liggen tussen prachtige baaien. In de buurt van de jachthaven vind je veel appartementen en hotels die elke zomer weer stampvol zitten.

De stad bevindt zich op 60 kilometer van de hoofdstad (Palma de Mallorca) en 40 kilometer van de groter stad Manacor. De stad grenst aan Playa de Muro. Dit is een rustige stad waar je ook vakantie kunt houden aan het strand.

Dwars door Puerto de Alcúdia loopt een snelweg die de genoemde steden verbindt.

Geschiedenis

De geschiedenis van Puerto de Alcúdia is erg beknopt beschreven in de geschiedenisboeken. Het was van oorsprong een plaats voor vissers dat zijn populariteit won tijdens de toeristenkomst in de jaren ’60.

Rond 123 voor Christus werd de eilandengroep de Balearen veroverd door Romeinen. De eilandengroep was een belangrijke leverancier van soldaten en hout voor de Romeinen. Stap voor stap leerden de inwoners ook olijven, koren en druiven te verbouwen. De Romeinen lieten veel goede onderdelen achter, waaronder nieuwe steden. Dit waren Manacor, Palma en Pollentia. Ze legden ook bruggen en wegen aan. De machtigste stad was in die tijd Pollentia: het huidige Puerto de Alcúdia.

Er is genoeg te zien in Puerto de Alcúdia. De binnenstad heeft een rijke geschiedenis waarin je genoeg middeleeuwse sferen te pakken kunt krijgen. In het gebied zijn ook prehistorische vondsten gedaan. De stadsmuren zijn geheel met de hand gemaakt, maar helaas is hier niet veel meer van over. De Arabieren hebben dit namelijk vernield. Dit waren namelijk bouwkunsten van de vijand.

Natuur en klimaat

De stad heeft een erg groene omgeving. In de natuur kun je veel heuvelachtige gebieden, baaien en kanalen tegenkomen. Ook zijn er drie stilstaande meren te bekennen, net zoals verschillende bossen, waaronder pijnboombossen.

In de buurt van de havens kom je een dichtbebouwde woonwijk tegen. Aucanada heet deze wijk. Deze wijk is versierd met pijnbomen en verschillende villa’s. Een mooie plek om te bezoeken. Dit is niet de enige wijk die mooi met versierd is met natuurelementen. Ook in Esperanza vind je verschillende ondiepe kanalen door de buurt en een flink meer.

Het weer is in de zomermaanden perfect. Er heerst in Mallorca een middellands zeeklimaat. Dat betekent dat het in het na- en voorjaar iets frisser aan kan voelen. In deze perioden heb je dus wel een jas nodig. De rest van de perioden is het totaal niet nodig om een jas aan te trekken, behalve in de avond.

Toerisme en bezienswaardigheden

In Puerto de Alcúdia kun je gebruik maken van een trein speciaal voor toeristen. Door deze trein kun je de omliggende steden gemakkelijk bezoeken. Ook rijden er elk kwartier bussen richting plaatsen zoals Playa de Muro en elk uur rijden er bussen naar Palma. Hier ligt tevens het vliegveld. Dit is zo’n 60 kilometer vanuit Puerto de Alcúdia.

In de stad Puerto de Alcúdia zijn er op verschillende plekken gebouwen uit de oudheid te bewonderen, zoals het Teatre Roma, een archeologisch museum en twee oude poorten die de wegen richting de hoofdstad en de haven afsluit. De poorten laten goed de oude infrastructuur van de Romeinen zien. De stad is zeer mooi opgebouwd door middel van smalle straatjes. Een erg knusse sfeer ontstaat er hierdoor. Voor kinderen is er ook voldoende te doen in de stad. Het attractiepark Zoolandia is een leuke bezigheid voor de kids. Tevens kunnen ze zich vermaken in het waterpretpark van Puerto de Alcúdia. In onder andere Puerto de Alcúdia kun je een boottocht maken met een glasbodemboot. Het dek bestaat uit glas waardoor je een geweldig zicht hebt in de Middellandse Zee. Een leuke dagbesteding. ’s Middags en ’s avonds kun je langs het strand lopen om de kleine kermis op te lopen. Er is genoeg te doen in het leuke Puerto de Alcúdia!

Het strand van Puerto de Alcúdia is maar liefst 17 kilometer lang en ligt in een grote baai met een rotsachtig gebied. Het is een prachtige plek. Bij het strand loopt een boulevard versiert met palmbomen. Op het strand vind je alles wat je nodig hebt: strandtenten, terrassen, parasols en zonnebedden. Schone toiletten en douches zijn ook aanwezig. Voor een veilig strand zijn er strandwachters aanwezig. Ook kinderen kunnen hier veel plezier beleven. De zeebodem loopt niet stijl af en achter het strand zijn er speeltuinen aanwezig.

Sportievelingen kunnen ook een goede tijd hebben in Puerto de Alcúdia. Er zijn een tal van watersportaccommodaties aanwezig. Dit zijn er nergens zoveel als in Puerto de Alcúdia. Er is een zeilschool aanwezig en je kan meedoen aan activiteiten zoals kanoën, waterskiën en roeien.

Eten, drinken en uitgaan

Er zijn bijna 100 eetgelegenheden te vinden in Puerto de Alcúdia. Ze zijn verspreid over verschillende plekken, je zal er dus nooit verhongeren. Vooral bij het centrum vind je enorm veel eetgelegenheden. Je vindt er traditionele Spaanse restaurants, maar ook pizzeria’s, Chinese, Italiaanse en grillrestaurants. Ze zijn bijna allemaal voorzien van een terras.

Het uitgaansleven is Puerto de Alcúdia is bruisend. Er zijn ongeveer 65 uitgaansgelegenheden te vinden. De helft hiervan bevindt zich in het centrum. Er zijn Engelse pubs en Cocktailbars te vinden, maar ook discotheken en discobars.

Top 5 hotels

 1. Botel Alcudiamar
 2. Viva Eden Lago
 3. Roc Boccaccio
 4. Condesa de la Bahia
 5. Marina Delfin Verde

Top 5 bezienswaardigheden

 1. Ciudad romana de Pollèntia
 2. Teatre Roma
 3. Waterpark Aqualand
 4. Grotten van Drach en Hams
 5. Pretpark Zoolandia

Top 5 restaurants

 1. Como en Casa
 2. Smith’s Restaurant
 3. The Terrace
 4. Floridita Mar y Cielo
 5. Posidonia Restaurante Mar i Terra

Aanbiedingen van Puerto de Alcúdia

Alcudia aanbieding 1