Sa Calobra

Sa Calobra 1.43/5 (28.57%) 42 votes

Geloof niemand die jou vertelt dat ze de perfecte baai hebben gevonden, tenzij dit Sa Calobra is. Dit is een prachtige plek waarbij er tientallen tourbussen per dag, zelfs in te winter. De prachtige baai van Sa Calobra is omgeven door flinke bergen, een verborgen strand en een prachtige kloof. Ondanks de stromen van bezoekers die hier elke dag langskomen is het een prachtige plaats.

De prachtige wegen

Als je een gekke bergweg, een enorme canyon en een ongewone strand op één plek wilt vinden, kun je het beste naar het oosten van Sóller op de Pollença-weg vertrekken. Je beklimt hier een fantastische weg de berg op. Onderweg kun je even stoppen bij het uitzichtpunt en halverwege de weg kom je een restaurant genaamd Mirador de ses Barques tegen. Parkeer even aan de monding van de tunnel om van het uitzicht over Sóller-vallei te genieten. Je zal niet snel teleurgesteld zijn op beide plaatsen.

Wanneer je verder te tunnel in rijdt kom je langs het Cuber Reservoir. Dit is gelegen tussen de Tossals Verds en Puig Roig. Verderop rijdt je door het bergachtige terrein langs de hoogste berg van Mallorca, Puig Major, met een top van 1.445 meter. Een klein stukje verder ligt het Blue Pool Reservoir, een van Mallorca’s belangrijkste waterbronnen. Hier vindt u een kolom uit een Talayotic structuur werd verplaatst van het dal toen het werd overstroomd.

Halverwege het reservoir vind je een aquaduct. Sla linksaf om Sa Calobra te bereiken. De route hierheen wordt ook wel de slang genoemd Het is de gekste weg op het eiland. De weg kan vergeleken worden met een stuk natte spaghetti dat op de vloer wordt gesmeten. Het patroon dat hier uit komt lijkt erg op deze weg.

Natuur en klimaat

Rij over de kruin van Sa Moleta om plots een weg te vinden die kruist met een kleine brug. Deze weg duikt uiteindelijk onder zichzelf langs de heuvel, een spectaculair zicht. Antonio Paretti, de Italiaan ingenieur die de weg naar Sa Calobra heeft ontworpen, werd geïnspireerd om deze ongewone route te creëren, toen hij zijn das aan het knopen was. Hij probeerde uit te vogelen hoe hij een weg kon maken die je snel naar beneden kon laten vallen binnen een kleine ruimte en zonder veel te graven. Nus de Sa Corbata, of de ‘dasknoop’, was zijn antwoord.

Je kan altijd even stoppen op de parkeerplaats om even te checken of je de zenuwen hebt om naar beneden te rijden naar Cala de Sa Calobra. Het is een erg enge route. Als je niet zeker bent van jezelf, vergeet niet dat buschauffeurs het ook kunnen in hun enorme bus.

De weg is slechts ongeveer 10 kilometer lang, maar het voelt alsof het een veel langere weg is. Na eindeloze haarspelden en scherpe bochten ben je weer snel op vertrouwde hoogte, waarbij je naar beneden kunt lopen naar het kleine dorpje aan zee en hier ontspannen. Houd in gedachten dat er, voordat de weg werd gebouwd, slechts een handjevol mensen leefden rond de kleine haven van Sa Calobra.

De natuur is nog niet klaar met je. Volg de laan langs de kust naar het oosten (rechts wanneer je over de zee uitkijkt). Na een korte wandeling en twee korte tunnels vind je een enorm groot ravijn. Het ravijn is het op-één-na-grootste ravijn in de Middellandse Zee. Het kleine amfitheater in de buurt van het ravijn is gebouwd van steen en wordt gebruikt voor klassieke concerten Dit omdat het ravijn een prachtige akoestiek heeft.

De enorme kloof werd uitgehouwen uit de rots door de Torrent de Pareis, oftewel de stroom der paradijzen. De kloof kan alleen beklommen worden door de dappersten, en natuurlijk onder toezicht. Een ravijn beklimmen kan een gevaarlijke sport zijn die moed, vaardigheid, kracht, klimtoestellen en een gids nodig heeft.

De temperaturen liggen in juni, juli en augustus het hoogste. De minimum temperatuur ligt in die maanden rond de 13 graden en de maximum temperatuur ligt rond de 25 graden. Een écht middellands zeeklimaat dus.

Geschiedenis

Bovenop het topje is St Peter’s kerk te vinden, een van de oudste en kleinste kerken op het eiland gebouwd door de Tempeliers in 1247. Alhoewel het slechts 4,5 km van Sa Calobra naar Sant Pere lopen is, is de tocht is meer dan 600 meter hoog. Op sommige plaatsen versmalt het ravijn tot een kleine kloof en stijgen de rotswanden stijgen meer dan 50 meter.

Toerisme en bezienswaardigheden

Sa Calobra is in het bezit van een apart strand. Het is deels kiezelstrand en deels zandstrand gelegen aan het einde van een kloof. Het is een van de meest bekende plekken op Mallorca en het is een inspiratiebron voor kunstenaars in het verleden en heden geweest.

Er zijn twee aparte stranden in deze baai. Wanneer je aankomt (per auto, bus of boot) in Sa Calobra ziet u een klein kiezelstrand bij de voorkant van een restaurant. Je denkt al snel dat het onzin is wat je over dit strand hebt gehoord. Echter, als je de verharde weg naar rechts neemt vind je een korte, smalle tunnel. Volg deze goedverlichte tunnel en je komt uit op het Sa Calobra-strand.

Het gedeelte van het strand dat direct voor de zee tussen hoge rotsen ligt is zeer klein en bestaat uit grind. Het water heeft een prachtige blauwgroene kleur en is volkomen helder. Dit strand wordt gescheiden van het grotere deel van kiezelstrand door de stroom van Torrent de Pareis.

Er zijn geen faciliteiten op dit strand, dus neem iets comfortabel om op te zitten of liggen. Terug bij Sa Calobra zijn er bars en restaurants, samen met toiletten en EHBO-hulp.

Met de boot is veruit de beste manier om naar Sa Calobra te komen. Je kan het ook bereiken door de auto te nemen, of door te wandelen naar beneden langs de Torrent de Pareis.

Top 5 bezienswaardigheden

  1. Sa Calobra Beach
  2. Peter kerk
  3. Torrent de Pareis
  4. Cala de Sa Calobra
  5. De haven van Sa Calobra

Aanbiedingen Sa Calobra

Sa Calobra aanbieding 1