Playa de Palma

Playa de Palma 1.00/5 (20.00%) 39 votes

Playa de Palma is een plek op Mallorca. Mallorca is, zoals de meeste mensen wel weten, een van de meest populaire Spaanse zonvakantie bestemmingen. Voor iedereen is er wel wat te doen als je naar Mallorca gaat. Het heeft ontzettend lange en mooie stranden aangrenzend aan helder blauwe zeeŽn en met een geweldig klimaat. Daarnaast is het ook goed mogelijk om mooie hotels en appartementen te huren en heeft een gezellig uitgaansleven. Playa de Palma is hier ook een goed voorbeeld van. Het heeft een levendige boulevard, maar is iets rustiger dan de andere plaatsen.

Geschiedenis en cultuur

Playa de Palma wordt al snel verward met de hoofdstad van Mallorca, Palma de Mallorca. Over het algemeen is er niet heel veel te zeggen over de geschiedenis van Playa de Palma. Van oorsprong was het een kustplaatsje dat langzaam in opkomst raakte in de jaren 60. Dit kwam door de grote toeristenstroom die toentertijd plaats vond. Sinds die tijd is Playa de Palma eigenlijk een geliefde badplaats voor toeristen, maar de boulevard en andere dingen zijn ook echte toeristische trekpleisters van Playa de Palma.

Bezienswaardigheden

Een van de bezienswaardigheden, waar veel mensen voor naar Playa de Palma komen, zijn onder andere het strand en de boulevard. Het staat bekend om zijn goede eetgelegenheden. Er zijn tientallen restaurantjes die je hier kunt bezoeken en na je diner kun je dan lekker genieten van een wandeling langs het strand met palmbomen. De restaurants zijn afgestemd op de West-Europese keuken. Zo kun je er zonder problemen Nederlandse en Duitse gerechten krijgen, maar ook zijn er verschillende pizzeriaís te vinden of grillrestaurants voor de liefhebbers. Het centrum is ook een aardige bezienswaardigheid op zichzelf. Het heeft een kleine 200 winkels.

Toerisme

Zoals eerder gezegd is Playa de Palma een vrij bekende naam op het gebied van toerisme. Er komen jaarlijks een hoop mensen naar het plekje toe om van de zon te genieten, maar ook het uitgaansleven is erg uitgebreid op Playa de Palma. De barretjes, discotheken en andere uitgaansgelegenheden zijn met gemak te vinden op de boulevard zelf. Je hoeft dus niet heel ver te reizen om uit te gaan. Mocht dit niet genoeg zijn dan kun je ook nog naar het, enkele kilometers verderop gelegen, El Arenal gaan. Hier kun je de Nederlandse discotheken vinden van onder andere 538 en Veronica. Het MTV beach house is daarnaast ook een populaire bestemming voor feestgangers.

Het heeft een heel internationaal karatker, want er komen veel Duitsers, Nederlands en Belgen. Vooral voor de mensen die van een feestje houden en graag in de zon liggen is dit een ideale bestemming. Voor de sportieve mensen is er ook mogelijkheden om veel dingen in het water te doen zoals: duiken, kanoŽn, waterfietsen of verder te gaan op de waterscooter. Voor ieder is er wel wat wils.

2

Natuur en klimaat

In de natuur zijn veel palmbomen te vinden, daarnaast is er mooi helder water te vinden met veel witte stranden. Over het klimaat is niet heel veel te zeggen, behalve dat het ontzettend warm is.

Aanbiedingen playa de Palma

Playa de palma aanbieding 1